Centar za OCD

Što društveno korisno učenje može učiniti za vašu organizaciju?

DKU vam daje mogućnost da iskoristite entuzijazam, energiju i znanje studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu koji su zainteresirani za rad s vama kako bi vam pomogli ispuniti vaše organizacijske potrebe, uključujući, ali ne ograničavajući se na istraživačke aktivnosti. Blisko surađujući s nastavnicima Ekonomskog fakulteta, možete pomoći u izradi i nadgledanju društveno korisnih projekata o pitanjima koja su važna za vaše ciljeve i projekte u zajednici.

Budući da su ovi projekti izravno povezani s onim što studenti uče na fakultetu, studenti pridonose kako znanjem tako i istraživačkim sposobnostima koje im omogućuju da budu od pomoći na način na koji im samo volontiranje u zajednici ne dopušta.

Studenti i nastavnici dobivaju kroz svoje partnerstvo s vama, vašu stručnost i praktično znanje o zajednici, te mogućnosti društveno korisnog učenja koje im možete pomoći pružiti. Vi, s druge strane, dobivate studente koji s vama rade na rješavanju potreba zajednice.

Centar je vrlo svjestan činjenice da partnerstvo između organizacija civilnog društva i fakulteta mora biti obostrano korisno kako bi uopće funkcioniralo. Vjerujemo da se kroz programe koji se provode, kao i bliske radne odnose koje potičemo između nastavnog osoblja fakulteta i voditelja OCD-ova, može ostvariti taj cilj.

Prednosti društveno korisnog učenja za organizacije civilnog društva

Prikupljanje prijeko potrebnih podataka i informacija o vašim korisnicima, učinkovitosti vaših programa, demografiji zajednice, itd.;
Nadopunjavanje vlastitih ograničenih resursa kako bi se ostvarili planirani ciljevi i njihova evaluacija;
Uspostavljanje bliže suradnje s Ekonomskim fakultetom – njegovim studentima koji često provode vrijeme volontirajući u zajednici, te nastavnicima s istraživačkim interesima koji odgovaraju vašim vlastitim ciljevima;
Pristup i korištenje kreativnosti, znanja i talenata studenata Ekonomskog fakulteta;
Oblikovanje studentskih vrijednosti zalaganja i angažmana u zajednici koje će utjecati i na njihov izbor karijere.

Udruge koordinatori programa DKU kroz Centar

Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom “Srce” iz Splita ima za cilj promicanje, razvitak i unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.
23517674_1596065087118673_3586143493398677149_n

Udruga MoSt

Cilj udruge MoSt je stručno osmišljavanje, izrada i realizacija projekata i programa pomoći, kojima se unaprjeđuje kvaliteta življenja djece, mladih, beskućnika/ca te osoba koji žive u siromaštvu.

Udruga TOMS

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira se bavi osiguravanjem jednakih mogućnosti, zaštitom prava i integracijom osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu.

Klub mladih Split

Klub mladih Split, udruga mladih i za mlade osnovana 2012. godine., za cilj ima stvaranje i pružanje najboljih prilika za osobni, društveni i profesionalni razvoj mladih.

Udruga Naša dica

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Naša dica” radi na problemima djece s posebnim potrebama kao što su djeca s autizmom, komunikacijskim teškoćama, poremećajem pažnje i sličnim teškoćama u razvoju.

Uključite se kroz Centar u:

Za uključivanje u projekte koji se provode u Centru, obratite nam se na KONTAKT