Centar za studente

Što Centar može učiniti za vas?

Ekonomski fakultet u Splitu provodi projekte društveno korisnog učenja, kako zbog utjecaja koji ti projekti imaju na druge i zajednicu općenito, tako i zbog onog što mogu učiniti za vas kao studenta.

Projekti vam pomažu da ostvarite smislene veze između učenja u učionici i svijeta izvan kampusa, potičući vas da shvatite svoju ulogu odgovornog građanina u složenom svijetu.

Moći ćete primijeniti znanje i vještine koje učite na fakultetu kako biste razumjeli i riješili važna pitanja zajednice. I što je najvažnije, moći ćete podijeliti svoje nalaze i zaključke, ne samo sa svojim profesorom, već i s organizacijom civilnog društva koja radi na rješavanju tih pitanja.

Prednosti društveno korisnog učenja za studente

Preuzimanje aktivne uloge u vašem obrazovanju;
Bolje razumijevanje nastavnih materijala integriranjem teorije s praksom;
Produbljivanje shvaćanja i uvažavanja problema izlaganjem stvarnim životnim situacijama i primjerima;
Izoštravanje sposobnosti kritičkog razmišljanja i rješavanja problema;
Učenje praktičnih vještina;
Razvijanje vještina suradnje s različitim skupinama pojedinaca, uključujući članove zajednice, kao i kolege studente;
pretvaranje dubinskog učenja o stvarnim problemima u istinsku uslugu/služenje zajednici;
jačanje vaših vrijednosti i omogućavanje djelovanja u skladu s njima;
osnaživanje za pokretanje promjena.


Što studenti kažu?

Što se tiče ovakvog načina učenja, takozvanog DKU, smatram kako je ovo uistinu odličan način, te je ovo savršen spoj teorije i prakse. Najbolje što sam izvukao iz ovoga je što sam napokon nakon 5 godina teorije i studiranja vidio kako stvari djeluju u praksi, te smo napokon nešto napravili svojim rukama što se kaže, osim toga da smo sjedili, učili i pisali klasični pisani projekt. Sve pohvale za ovakav koncept i svakako preporučam da ga se nastavi dalje. Kada imate ovako dobar tim ljudi kao što je bio moj tim, te kada tim ima tako dobru mentoricu kao što je prof.Smiljana Pivčević, stvarno mogu sa sigurnošću reći kako negativnih stvari nema. Još jednom ću reći kako smatram da je ovo bio savršen način za završiti fakultetsko obrazovanje i da mogu opet birati, siguran sam da bih opet izabrao da budem voditelj organizacije ove manifestacije.

Marin Popović, projekt „Djeca za djecu“ za Udrugu Anđeli, kolegij Upravljanje manifestacijama, 2.g. diplomskog studija Turizam i hotelijerstvo

Uključite se kroz Centar u:

Za uključivanje u projekte koji se provode u Centru, obratite nam se na KONTAKT