Novosti & zanimljivosti


May 20, 2019

Petnaest načela za provedbu reciprociteta

Kao rezultat profesionalnog iskustva u razvoju programa društveno korisnog učenja, M.Gail Hickey identificirala je 15 načela koja fakulteti trebaju uzeti u obzir prilikom provedbe reciprociteta u partnerstvu s neprofitnim organizacijama u zajednici.
May 10, 2019

Kreativne ideje za uvođenje DKU u školsku učionicu

Nastavnici s kojima smo razgovarali složili su se da je ključ za stvaranje društveno korisnog učenja poticanje učenika da osmisle vlastitu projektnu ideju - ili pronađu onu koju uistinu podupiru - i da povežu taj projekt s nastavnim planom i programom na više načina.
April 25, 2019

Društveno korisno učenje u Hrvatskoj

Društveno korisno učenje (DKU), strategija poučavanja koja integrira rad u zajednici s akademskim učenjem, izvanredno je rješenje za povezivanje zajednice, tržišta rada i visokih učilišta u Hrvatskoj i regiji kako bi se zadovoljili ciljevi Bolonjskog procesa.
April 15, 2019

5 načina integracije društveno korisnog učenja sa STEM nastavom

Baziranje na socijalnim i emocionalnim standardima učenja kroz podučavanje STEM sadržaja na zanimljiviji način kroz društveno korisno učenje u učionici može imati brojne prednosti.
March 21, 2019

Kako se društveno korisno učenje razlikuje kod različitih institucija ?

Različite vrste institucija imaju izrazito različite misije i tradicije i stoga mogu zauzeti različite pristupe kada govorimo o društveno korisnom učenju. Većina fakulteta usko je povezana sa zajednicom, a njihova misija je utemeljena u službi zajednice.
March 1, 2019

Poziv na radionicu „Što je to društveno korisno učenje?“

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce poziva vas na jednodnevnu radionicu „Što je to društveno korisno učenje?“ koja će se održati u ponedjeljak 11. ožujka 2019. na Ekonomskom fakultetu u Splitu.
February 26, 2019

Osnove društveno korisnog učenja: Pitanja, odgovori i naučene lekcije

Ovaj članak definira društveno korisno učenje i određuje razlike između društveno korisnog učenja i drugih srodnih iskustava. To uključuje temeljna načela društveno korisnog učenja, teorijske temelje i pregled njegove povijesti, koristi i trenutnog opsega i praksi.
February 14, 2019

STEM I DRUŠTVENO KORISNO UČENJE

Na koji način se STEM povezuje s društveno korisnim učenjem? Dijeljenje znanja i vještina pomoći će stimulirati njihove interese i želju za učenjem, a možda i jednog dana slijediti STEM karijeru.
February 7, 2019

UTJECAJ DRUŠTVENO KORISNOG UČENJA NA STUDENTE

Jedan od ciljeva visokog obrazovanja je obrazovanje društveno odgovornih i aktivnih građana i poticanje njihovog zalaganja u zajednici.  Da bi se to postiglo potrebno je ići korak dalje od klasičnog obrazovanja te poticati veće sudjelovanje studenata u rješavanju problema zajednice.